Gyepszellőztetés

Létezik pár olyan kerti teendő a fűnyíráson és az öntözésen túl, melyek nagyban elősegítik hogy pázsitunk megőrizze szépségét és egészségét. A gyeptrágyázást, a gyepszellőztetést és a gyomirtást rendszerint nem kell olyan gyakorisággal elvégezni, mint a fűnyírást és az öntözést.
 

Gyepszellőztetés - mikor végezzük el?

GyepszellőztetésA gyepszellőztetés több fontos funkciót is ellát egyszerre: egyrészt a talaj fellazításával elérjük, hogy a  fű könnyebben tudja felvenni gyökerein keresztül a szükséges tápanyagokat, könnyebben át tudja járni a talajt a víz és az oxigén, másrészt pedig ezzel előzhetjük meg a pázsit mohosodását is.
Általában elég évente egyszer elvégezni a gyepszellőztetést, ehhez erre a célra kifejlesztett gyepszellőztető gépek használatát ajánljuk. (Kertészeti szakboltokban hozzáférhetőek, a fűnyíró berendezésekkel nagyjából azonos árkategóriájú termékek.) Sort keríthetünk a gyepszellőztetésre tavasszal és ősszel is, június-július és augusztus első fele viszont nem a legalkalmasabbak e kerti teendő elvégzéséhez.